Zichtbaarheid creëren met zoekmachine marketing

Zichtbaarheid is een fenomeen wat de afgelopen jaren een hele andere betekenis heeft gekregen, door de opkomst van het internet en de populariteit van marketing. Zichtbaarheid wordt tegenwoordig vaak gebruikt in de context van hoe vaak en hoe goed een merk of bedrijf de aandacht trekt van mensen. Deze mensen worden vaak gezien als potentiële klanten, vandaar dat die zichtbaarheid zo belangrijk is. Dit wordt geregeld door het inzetten van de juiste marketingtools en –instrumenten. Dit klinkt wat ingewikkeld, maar het is erg eenvoudig.

Marketingtools en –instrumenten

Onder deze tools en instrumenten verstaat met niets anders dan de kanalen die je gebruikt om je publiek/doelgroep te bereiken. Dit kan heel simpel zijn, denk hierbij aan social media en adverteren op internet. Het kan aan de andere kant ook zo uitgebreid als je maar wilt. Of dit nu gaat om posters bij bushokjes, billboards of zelfs een vliegtuigje met een spandoek erachter. Kortom, de mogelijkheden zijn enorm. Zoekmachine marketing is een populaire vorm van marketing. Deze is daarom ook de nummer 1 keuze voor veel bedrijven. Het is een onopvallende en onzichtbare vorm van marketing. Het publiek heeft niet actief door dat je hier gebruik van maakt, wat de ontvankelijkheid bevordert.

Zoekmachine marketing

Hieronder wordt verstaan: het toepassen van marketing middels het gebruik van Zoekmachine marketing als Google. Hier is het vaak het geval dat men bijvoorbeeld advertenties inzet of extra betaalt om bij bepaalde zoektermen meteen bovenaan te staan. Een andere manier van deze marketing is het inzetten van blogs en linkbuilding. Dan wordt ervoor gezorgd dat je zichtbaarheid verhoogd wordt door het verbeteren van je vindbaarheid. Doordat er veel blogs, teksten en links zijn die gelinkt worden aan je pagina, wordt hiermee de populariteit van de pagina groter voor het algoritme van Google en zorgt dat ervoor dat je een steeds betere plek onder de zoekresultaten krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *