Overstappen naar slimme verlichting

  • door

We kunnen niet meer om slimme verlichting heen. Overal waar we komen wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van slimme verlichting. Zowel thuis bij je vriend of ouders als bij je werk. Het creëert sfeer, zorgt voor lagere energiekosten en staat mooier in een ruimte. Waarom zou je over moeten stappen naar slimme verlichting? Hieronder hebben we een aantal punten gedeeld.

Duurzaamheid

Slimme apparaten maken een huis duurzamer. Dit is beter voor het milieu en je bespaart enorm op je energiekosten. Energiebesparing hangt af van de energiebron die je vervangt met slimme verlichting. Je kunt uitgaan van een gemiddelde van 50%. Ook kunnen slimme lampen gerecycled worden en zijn ze hiermee een natuurvriendelijke vervanger voor je verlichting. De levensduur is daarnaast langer waardoor het een slimme lange termijn investering is. Hiermee bespaar je ook op het kopen van nieuwe lampen.

Eenvoudig

Slimme verlichting is heel makkelijk te gebruiken. Ben je van plan om slimme verlichting te kopen van bijvoorbeeld Philips Hue? Download dan de Philips Hue app. Hiermee kun je je verlichting in huis instellen, groeperen per kamer en bedienen. Naast de app kun je de verlichting ook bedienen met de Philips Hue schakelaar. Hiermee zet je het licht aan en uit, maar kun je ook de sterkte bepalen. Naast de app en de schakelaar wordt het merk ondersteunt door andere slimme apparaten. Zo kun je andere slimme apparaten kopen en laten communiceren met je verlichting in huis.

Persoonlijk

Eén van de vele voordelen van slimme verlichting is dat er voor iedereen iets tussen zit. Je kunt het licht natuurlijk zelf dimpen of van sfeer veranderen. Dit doe je door een druk op de knop of het beeldscherm van je smartphone. Via de app kun je verschillende licht scenes kiezen en zo de juiste sfeer creëren in huis op dat moment. Fel licht tijdens de vele puzzelavonden of een zachte rode kleur tijdens eens romantische avond.