Handige keuzehulp voor het aanschaffen van de beste oortjes voor jou

Als jij oortjes wilt kopen, dan is het belangrijk dat ze voldoen aan jouw specifieke wensen. Er worden een groot aantal verschillende soorten oordopjes aangeboden en deze hebben allen andere kenmerken en specificaties. Het is zaak om de oortjes te vinden waar jij tevreden mee bent. Met de onderstaande keuzehulp krijg je vast een goed idee van wat jij nodig hebt.

Wat wil je met je oortjes doen?

Het eerste wat je je afvraagt als je oortjes gaat kopen is wat je ermee wilt doen. Iemand die ze wil gebruiken tijdens het sporten heeft andere eisen dan iemand die er audioboeken of podcasts mee wil luisteren. Aan de hand daarvan bekijk je de volgende kenmerken en bepaal je of je die nodig hebt of niet.

  1. Batterijduur

Hoe lang wil je je oortjes kunnen gebruiken tot je ze moet opladen? Gemiddeld kun je rekenen op een batterijduur van rond de 5 uur en daarna kun je ze nogmaals een aantal keren opladen met de case waarin je ze bewaart. Heb jij oordopjes nodig waarmee je de hele dag kunt luisteren, dan kies je voor een sterkere batterij. Als je de oordopjes alleen voor je fietstocht naar school wilt gebruiken of andere korte stukjes, kun je juist geld op de batterij besparen.

  1. Bediening

Er zijn oordopjes die je kunt bedienen door erop te tikken. Deze bevatten dan meestal ook geen draad of beugel doe rond je nek gaat. Andere zijn te bedienen met je telefoon of met een paar knopjes in de draad. Als je de oortjes wilt gebruiken om te sporten of tijdens het autorijden, dan heeft een tik bediening wel grote voordelen.

  1. Wel of geen draad/beugel?

Zoals al even genoemd zijn sommige oordopjes los te dragen en bevatten anderen een draad of beugel die je om je nek legt. Deze laatste optie is handig omdat je je oortjes dan niet kwijtraakt als ze uitvallen en omdat je ze dan als je ze even niet gebruikt gewoon om je nek hangt. Sommige oordopjes bevatten een magneetje, zodat je ze zelfs kunt sluiten. Deze optie is mogelijk minder fijn als je sport en de draad of beugel langs je nek schuurt.

  1. (Spat)waterdicht

De meeste oordopjes zijn niet waterdicht. En dat is niet erg als je ze vooral binnen wilt gebruiken, in de auto of in het openbaar vervoer. Wil je de oortjes dragen op de fiets, als je sport of als je om een andere reden buiten bent, dan is het wel handig dat ze waterdicht zijn. Zweet en regen kunnen ze dan niet beschadigen.

  1. Het geluid

Als laatste is er natuurlijk het geluid. Draag je de oordopjes om je favoriete muziek te luisteren, dan wil je dat dit haarscherp en zuiver overkomt. Gebruik je ze tijdens het sporten, dan is een goede bass een uitstekende motivator. Deze optie is minder belangrijk als je de oortjes wilt gaan gebruiken om te bellen of om gesproken audio te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *