De geschiedenis van telecommunicatie

  • door
refurbished Iphone

Velen weten dit wel, maar nieuwere generaties hebben er niks van meegekregen. De geschiedenis van telecommunicatie. In dit artikel wordt een korte geschiedenis gegeven van verscheidene communicatie apparaten.

Telefoon

De telefoon is het meest gebruikte communicatie apparaat op de markt en tegenwoordig heeft iedereen boven de 12 jaar wel een telefoon. Maar vroeger kende we de telefoon als een apparaat dat juist niet in je broekzak past en was net zo groot als een schoenendoos, wanneer je er eentje in de auto had. De telefoon is daarom door de jaren heen drastische verandert en heeft een betere functie en praktischere omgang gekregen. 

Computer

Met de computer of laptop kan je nu mails versturen, op social media, je contacten bellen en nog veel meer. Maar de computer begon eerst als een grote maar simpele machine die van simpele spelletjes naar het oplossen van wiskundige problemen tot we hem nu kennen is gekomen. Ook de computer, net zoals de telefoon, begon als een apparaat dat erg groot is. Nu kunnen we onze laptop in onze tassen stoppen om mee te nemen naar school of werk en kan deze meer dan alleen spelletjes spelen.

Pager

Na de telefoon kwam de uitvinding van de pager. De pager is net zoals de telefoon een apparaat dat allereerst om communicatie draait. Maar anders dan de telefoon heeft een pager geen andere functies. Het is alleen mogelijk om berichten te versturen en te verzenden, deze berichten moeten kort en krachtig zijn. Daarom wordt de pager vaak gebruikt in ziekenhuizen, waar tijd van groot belang is. Ook heeft een pager een directe satelliet connectie terwijl een telefoon een connectie heeft met een toren. Ga voor meer informatie naar www.ceyont.com of koop een pager bij https://www.ceyont.com/!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *