Alles over Android VPN

  • door
Logo VPN Nederland

Een VPN verbinding is veiliger, beter voor je privacy en een stuk leuker. Android VPN: Alles wat je moet weten. VPN is de afkorting voor virtual private network. Het komt er op neer dat deze diensten jouw internetverkeer via een andere server laten verlopen. Hierdoor maak je niet alleen anoniemer gebruik van het internet, maar je kunt ook zelf kiezen via welk land je het internetverkeer wil laten verlopen. Op die manier kun je websites en apps bijvoorbeeld laten denken dat je in Amerika, Frankrijk of Australië bent.

Dat is echter niet de bedoeling, Android vpn mag je niet gebruiken om locatierisctricties te omzeilen! bovendien is het gebruiken van een VPN-verbinding goed voor je privacy, aangezien je internetverkeer versleuteld wordt en hierdoor een stuk moeilijker te achterhalen is. Hierdoor kun je over het web surfen zonder dat adverteerders, trackers en inlichtingendiensten meegluren.

VPN

VPN op Android installeren 

Nu ga ik je precies uitleggen hoe je Android VPN moet installeren. De meeste grote VPN-diensten hebben een Android app waarmee je gemakkelijk met de VPN kunt verbinden. Hierbij hoef je alleen je aanmeldingsgegevens in te drukken, een service locatie te kiezen en op verbinding te drukken. Vervolgens verbind je automatisch met je VPN server.

Dit gebeurt meestal door je inloggegevens van de dienst in de app in te vullen en vervolgens op verbind te drukken. In Android zelf zit ook een optie om handmatig een VPN in te stellen. Ga hiervoor naar de instellingen-app en tik op ‘netwerk en internet. Druk op ‘geavanceerd’ onderaan het scherm. Kies ‘VPN’ uit de nieuwe verschenen opties en klik op het plusje rechtsboven. Voer vervolgens de naam, serveradres en inloggegevens van je VPN-aanbieder in. Ik hoop je nu zodanig geïnformeerd te hebben dat je nu zelf je VPN kunt installeren. zo niet? dan is er nog een heleboel informatie te vinden op internet.