refurbished Iphone

3 redenen om een refurbished Iphone te nemen!

Vanaf het moment dat je merkt dat je iPhone aan vervanging toe is, ga je natuurlijk alvast op zoek naar een vervangend exemplaar. Veel mensen gaan op zoek naar een nieuw model telefoon. Maar steeds meer is er ook een trend zichtbaar waarbij mensen kiezen voor een tweedehands iPhone, ook bekend als een refurbished iPhone. Dit is een gebruikte iPhone, die weer als nieuw gemaakt is. Momenteel is vooral de refurbished iPhone 11 een populair model. Wat zijn de drie belangrijkste redenen dat een toenemend aantal mensen kiest voor het aanschaffen van dit type tweedehands iPhone?

1. Geld besparen op je aankoop

Als je niet zwemt in het geld of wilt besparen, dan is de keuze voor een refurbished iPhone sowieso een slimme zet. Een refurbished iPhone 11 of een ander type toestel is al snel 40 tot wel soms wel 60 procent goedkoper dan een nieuwe smartphone van hetzelfde type. Dat scheelt je dus nogal wat geld in de portefeuille. Je bespaart door het aanschaffen van een refurbished iPhone al snel 100 tot 200 euro. En dat is natuurlijk mooi meegenomen, want het geld dat je uitspaart kun je aan andere dingen besteden.

2. Een grondig gecontroleerd toestel

Koop je een refurbished ofwel tweedehands iPhone, dan ben je tegenwoordig gegarandeerd van een hoge kwaliteit. Aanbieders van dit type toestellen werken bij het actualiseren van gebruikte toestellen een checklist af van wel vijftig punten. De smartphone wordt dus grondig gereviseerd. Alle onderdelen worden schoongemaakt, kwetsbare of versleten elementen worden vervangen, de batterij wordt gecontroleerde, de speakers, knopjes, chips, het scherm: de controle op zo’n vijftig onderdelen is meer dan grondig. Je hebt dus de garantie op een telefoon die zo goed als nieuw is qua gebruik en prestaties. Dus waarom zou je dan een veel duurder nieuw toestel kopen?

refurbished Iphone

3. Een gebruikt toestel kopen is een duurzame keuze

Voor veel telefoongebruikers spelen duurzaamheidsoverwegingen en goed zorgen voor het milieu een motief bij de aankoop van een refurbished iPhone 11 of opgeknapte iPhone 12. Een toestel hergebruiken betekent namelijk dat er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Refurbished kiezen betekent dan ook rekening houden met het milieu en klimaat. Aangezien grondstoffen, zoals ijzererts, koper en dergelijke steeds schaarser worden, doe je door jouw aankoop van een gebruikt toestel een duit in het zakje van duurzaam en milieuvriendelijk consumeren. Al met al zijn er dus redenen genoeg om voor een refurbished toestel te kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *